İki aylık edebiyat ve sanat dergisi Karabatak, Mart-Nisan 2017 sayısının dosya konusunu Klasik Edebiyatın Cansuyu: Hz. Peygamber (sav) olarak belirledi.
Derginin yazı işleri müdürü Ali Ural, Edebiyata Ebediyet Aşısı başlıklı önsöz yazısında derginin yeni sayısını şu ifadelerle anlatıyor:
“Hz. Adem’dem bugüne kadar hiçbir insan için Hz. Peygamber kadar eser yazılmamıştır. Klasik Edebiyatımızda naatla başlamayan bir divana rastlamak neredeyse imkânsızdır. Naatlardan ibaret değildir, edebiyatın Hz. Peygamberle kurduğu köprü. Başta mevlid olmak üzere yirmiye yakın edebi aynadan yansımaktadır Hz. Peygamber sevgisi. Karabatak Dergisi, geleneği ihya etmenin önemine binaen ayın dosya konusu olarak “Klasik Edebiyatın Cansuyu: Hz. Peygamber (sav)” başlığını seçti. Sevgili Efendimiz’in hasret ve özleminin edebiyatımıza yansıyışıyla ilgili birbirinden kıymetli yazıları okurlarıyla buluşturdu bu dosyada.
Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu “O’nu Sevdiğini Söylemenin Bir Yolu Olarak Edebiyat”; Prof. Dr. Kemal Yavuz “Türk Naat Edebiyatına Genel Bir Bakış”; Sare Öztürk “Asr-ı Saadetten ‘Kaside-i Bürde’ye Arap Edebiyatında Naatın Yolculuğu”; Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulukütük “Mevlid’in Sosyal Ontolojisinin Mana ve Mazmunu Üzerine Bir Deneme”; Prof. Dr. Nihat Öztoprak “Muhabbetten Muhammediye Oldu Hasıl”; Prof. Dr. Zülfikar Güngör “Hz. Peygamber’in Sözle Çizilen Portresi: Hilye-i Nebevîler”; Yrd. Doç. Dr. Türkân Alvan “Dahilek yâ Resûlallâh!”; Prof. Dr. Musa Yıldız “Niyâzî Mısrî’nin Şiirlerinde Peygamberimiz”; Prof. Dr. Mehmet Akkuş “Efendimizn Mi’râcı ve Mi’râciyyeler”; Prof. Dr. Sebahat Deniz “İslâmî Türk Edebiyatında Şefâat”; Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özkat “Hazret-i Peygamber’e Aşkın Bir İfadesi: Mevlidler”; Ali Sürmelioğlu “Haremeyn Hediyesi: Hikmet, Edep, Nâbî”; Bünyamin Demirci “Cehennemi Titreten Ateş”; Aziza Rüya “Rahmeti Arayan Su”; Kübra Demir “Klasik Türk Edebiyatında Hz. Muhammed’in Nuruna DairBil Habîbüm Nûrıdır Bu Nûr” ve Ahmet Yıldırım “Hoca Ahmed Yesevî’de Hz. Peygamber (s.a) Sevgisi” başlıklı yazılarıyla hazine sandığının kapağını açtılar.
Bu bağlamda, yeni bir mevlid yazmasını da dikkate alarak, “Bosna’nın Mehmet Akif”i olarak bilinen şair ve dava adamı kıymetli Cemaleddin Latiç’i konuk ettik röportaj sayfalarımıza. Bu sayının şairleri, çalışmalarına dergimiz aracılığıyla birer naat eklediler.”
Dergideki diğer yazılara ulaşmak ve irtibat için: karabatakdergisi.com